Biden: Dumnezeu să binecuvânteze România şi America, să protejeze soldaţii români şi americani

Vicepreşedintele SUA Joe Biden şi-a încheiat discursul de la Cotroceni adresat societăţii civile cu aceeaşi formulă folosită şi la întâlnirea de marţi cu soldaţii: "Dumnezeu să binecuvânteze România, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu să protejeze trupele noastre din Afganistan!".

188 afișări
Imaginea articolului Biden: Dumnezeu să binecuvânteze România şi America, să protejeze soldaţii români şi americani

Biden: Dumnezeu să binecuvânteze România şi America, să protejeze soldaţii români şi americani (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Nu-mi pot imagina o Europă unită, liberă şi sigură fără o Românie puternică, unită şi independentă (...) Cu cât sunteţi mai puternici, mai independenţi, mai capabili, cu atât mai bine ne este tuturor. Cum am mai spus, nu este vorba de ce poate face America pentru România, ci ceea ce putem face împreună, unul pentru celălalt", a declarat Joe Biden la finalul discursului, pe care l-a încheiat cu o expresie des folosită de politicienii americani.

"Dumnezeu să binecuvânteze România, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu să protejeze trupele noastre române şi americane care înfruntă pericolul în Afganistan", a spus Biden.

Discursul de la Cotroceni a fost ultimul moment al vizitei liderului american la Bucureşti, acesta plecând la aeroport cu delegaţia sa.

În cele două zile petrecute la Bucureşti, Biden s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Ponta, cu miniştrii Corlăţean şi Duşa, cu militari. Subiectele abordate au fost legate de situaţia de securitate din regiune în contextul conflictului din Ucraina, de acţiunile Rusiei, de apărarea membrilor NATO, de alocările pentru Apărare, de statul de drept şi combaterea corupţiei.

El a sublinat faptul că România se poate baza pe SUA şi pe NATO, precizând, în acelaşi timp, importanţa luptei împotriva corupţiei, flagel care reprezintă "o formă de tiranie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici