Biden prezice că mai multe state republicane vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

Preşedintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează graniţele statului pentru a face avorturi, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituţional la aceste proceduri la nivel naţional.

1605 afișări
Imaginea articolului Biden prezice că mai multe state republicane vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

13 state conduse de republicani au interzis sau au restricţionat sever avortul, după ce Curtea a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973. Femeile din aceste state care doresc să facă un avort ar putea fi nevoite să se deplaseze în statele în care acesta rămâne legal.

Convocând vineri o întâlnire virtuală pe tema dreptului la avort cu guvernatorii statelor democrate, Biden a declarat că el crede că "oamenii vor fi şocaţi atunci când primul stat va încerca să aresteze o femeie pentru că a trecut o graniţă de stat pentru a obţine servicii medicale", anunţă Reuters.

El a adăugat: "Şi nu cred că oamenii cred că se va întâmpla asta. Dar se va întâmpla şi va transmite întregii ţări că aceasta este o afacere gigant, care afectează toate drepturile de bază".

Biden a declarat că guvernul federal va acţiona pentru a proteja femeile care trebuie să treacă graniţele statului pentru a face un avort şi pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care acestea sunt interzise.

Guvernatorul din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat în cadrul reuniunii că statul său "nu va coopera" cu nicio încercare de a da de urma femeilor care au făcut avorturi pentru a le pedepsi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici