Biden salută discuţiile cu Rishi Sunak şi intensificarea parteneriatului comercial SUA-Marea Britanie

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a salutat, joi, "discuţiile importante" pe care le-a avut la Casa Albă cu premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, cu care a stabilit intensificarea relaţiilor şi a cooperării bilaterale, în principal în domeniile tehnologic şi comercial.

214 afișări
Imaginea articolului Biden salută discuţiile cu Rishi Sunak şi intensificarea parteneriatului comercial SUA-Marea Britanie

Sursa foto: Hepta

"Am avut discuţii importante şi pozitive în sensul aprofundării relaţiilor economice bilaterale între Statele Unite şi Marea Britanie. Nu există nicio problemă de importanţă mondială asupra căreia naţiunile noastre să nu aibă roluri de conducere prin cooperare şi asupra căreia să nu avem obiectivul comun de îmbunătăţire a lucrurilor. Nu există nicio ţară mai apropiată de noi decât Marea Britanie", a declarat preşedintele Biden, conform cotidianului Financial Times şi postului de televiziune CNN.

"Am discutat şi despre susţinerea fermă pentru poporul Ucrainei şi i-am mulţumit premierului britanic pentru conducerea puternică de care a dat dovadă în acest conflict", a subliniat Biden.

"Am convenit asupra unei Declaraţii Atlantice, un nou parteneriat economic pentru o nouă eră", a declarat, la rândul său, premierul Rishi Sunak, precizând că Marea Britanie va rămâne o naţiune cu deschidere internaţională, în pofida retragerii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie şi Statele Unite "construiesc un parteneriat extraordinar în materie de noi tehnologii", prin colaborări în domenii precum semiconductorii şi inteligenţa artificială, a subliniat Rishi Sunak.

Conform unor oficiali citaţi de agenţia Bloomberg, preşedintele Biden şi premierul Sunak au stabilit îmbunătăţirea colaborării în extragerea şi prelucrarea mineralelor rare.

Întrebat dacă un cetăţean britanic va fi numit secretar general al NATO după retragerea lui Jens Stoltenberg, Biden a răspuns: "Posibil, rămâne de văzut. Va trebui să avem consens în cadrul NATO pentru o astfel de hotărare". "Trebuie să fie un candidat foarte calificat, sunt multe discuţii între noi şi NATO pentru a avea un rezultat", a sublimiat Biden. Conform unor surse citate de presa britanică, actualul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, este propunerea Londrei pentru funcţia de secretar general al NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici