Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă". Preşedintele SUA cere să fie eliberată

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că condamnarea vedetei de baschet Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru acuzaţii de trafic de droguri în Rusia este "inacceptabilă" şi a cerut Moscovei să o elibereze imediat, scrie Reuters.

953 afișări
Imaginea articolului Biden spune că condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia este "inacceptabilă". Preşedintele SUA cere să fie eliberată

"Astăzi, cetăţeana americană Brittney Griner a primit o sentinţă de închisoare care este încă o reamintire a ceea ce lumea ştia deja: Rusia o reţine pe nedrept pe Brittney", a declarat Biden într-un comunicat. "Este inacceptabil şi fac apel la Rusia să o elibereze imediat."

O instanţă rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartuşelor de vape care conţineau ulei de haşiş.

Griner a fost reţinută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartuşe de vape care conţineau ulei de haşiş. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenţia de a aduce o substanţă interzisă în Rusia şi nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe sportiva texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanşat de faptul că preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici