Un american, supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie, se numără printre victimele atacului terorist din Kenya / Bilanţul victimelor a ajuns la 21 de morţi

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în urma unui atac terorist produs marţi la un complex hotelier din capitala Kenyiei, Nairobi, atentatul fiind revendicat de gruparea Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, informează postul BBC.

2276 afișări
Imaginea articolului Un american, supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie, se numără printre victimele atacului terorist din Kenya / Bilanţul victimelor a ajuns la 21 de morţi

Bilanţul atacului terorist de la un complex hotelier din Kenya a ajuns la 21 de morţi

Un om de afaceri american, Jason Spindler, supravieţuitor al atacurilor teroriste asupra turnurilor World Trade Center, a murit în atacul din complexul hotelier din Kenya. Bărbatul ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, spun părinţii săi pentru un afiliat al postului de ştiri CNN.

Înainte ca acesta să-şi înfiinţeze propria compania, a lucrat în incita turnurilor World Trade Center din New York, afirmă mama sa, Sarah Spindler. Bărbatul a ajuns cu întârziere la serviciu, în dimineaţa de 11 septembrie, atunci când avioanele au lovit turnurile, adaugă Sarah Spindler. Acesta tocmai ieşea din staţia de metrou, când primul turn s-a prăbuşit.

La scurt timp după atac, Jason s-a alăturat unei organizaţii internaţionale de voluntariat, Corpul Păcii. În Peru, acesta a ajutat fermierii să dezvolte o cooperativă, prin care să-şi poată vinde recoltele pe o piaţă mai deschisă, spune mama sa.

Potrivit biografiei sale, Jason a ajutat la o creştere de şapte milioane de dolari pentru afacerile de agricultură, în timpul său ca voluntar pentru Corpul Păcii. De asemenea, bărbatul a lucrat ca bancher pentru Citigroup, o multinaţională americană. Acesta a oferit consultaţie pentru mai mult de 100 de afaceri mici, dar cu potenţial ridicat de dezvoltare, relatează biografia acestuia.

„Ne este foarte dor de el. Este cumplit faptul că o persoană atăt de tânără şi deşteaptă a fost răpusă într-un act de terorism”, a spus Sarah Spindler pentru postul de ştiri NBC News.

Aproximativ 28 de persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar 19 sunt considerate încă dispărute, au transmis reprezentanţii Crucii Roşii.

Atentatul comis de gruparea teroristă a dus la o operaţiune de securitate de 19 ore.

Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunţat că cinci militanţi au fost ucişi în timpul operaţiunii.

Marţi spre miercuri noapte, după aproape 11 ore de la începerea atacului terorist de la Nairobi, în zona se mai auzeau explozii şi schimburi de focuri, deşi autorităţile dădeau asigurări că incidentul s-a încheiat.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a confirmat că printre cei decedaţi se numără şi un cetăţean american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici