Bolsonaro trimite săgeţi către Biden: respins la G20, dar de acord să participe la summitul organizat în SUA

  • Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a plâns că preşedintele american Joe Biden l-a ignorat la summit-ul G20 de anul trecut
  • Deşi profund jignit de situaţie, Bolsonaro a confirmat că va participa la prima lor întâlnire bilaterală
  • Cei doi şefi de stat îşi vor regla diferenţele la summitul Americii de la Los Angeles, pe fondul relaţiilor tot mai reci dintre SUA şi Brazilia
4055 afișări
Imaginea articolului Bolsonaro trimite săgeţi către Biden: respins la G20, dar de acord să participe la summitul organizat în SUA

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a plâns că preşedintele american Joe Biden l-a ignorat la summitul G20 de anul trecut.

Bolsonaro a declarat că va participa la Summit-ul Americilor găzduit de Biden luna viitoare la Los Angeles, în ciuda a ceea ce el a numit un „îngheţ” în relaţiile Brazilia-SUA.

"L-am întâlnit la G20 şi a trecut de parcă nu aş fi existat, dar aşa a tratat pe toată lumea. Ar putea fi vârsta, nu ştiu. Am fost înclinat să nu accept invitaţia la summitul Americii, dar m-am răzgândit. Având în vedere dimensiunea Braziliei, nu pot merge acolo pur şi simplu pentru o sesiune foto. Nu merg acolo doar să zâmbesc, să dau mâna şi să pozez", susţine Bolsonaro.

Preşedintele brazilian a subliniat faptul că de când Joe Biden a preluat mandatul de preşedinte, comportamentului Statelor Unite faţă de Brazilia s-a schimbat radical.

"Cu Trump lucrurile mergeau foarte bine. Ne-am pus de acord cu multe lucruri”, a adăugat Bolsonaro, fără a oferi detalii.

Preşedinţii Argentinei şi Mexicului au declarat anterior că nu vor participa la summit, în solidaritate cu guvernele de stânga din Venezuela şi Cuba care nu au fost invitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici