Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump şi Kim Jong-un în zona demilitarizată/ Trump a devenit primul preşedinte american în funcţie care a păşit pe teritoriul Coreei de Nord | VIDEO

Preşedintele american Donald Trump şi liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

7437 afișări
Imaginea articolului Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump şi Kim Jong-un în zona demilitarizată/ Trump a devenit primul preşedinte american în funcţie care a păşit pe teritoriul Coreei de Nord | VIDEO

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit în zona demilitarizată dintre cele două Corei/ Liderul suprem nord-coreean a lăudat „prietenia extraordinară" pe care o are cu preşedintele american | VIDEO

Preşedintele american a declarat că vizita în zona demilitarizată a fost programată de câteva luni.

Întâlnirea între cei doi lideri în zona demilitarizată, care este fără precedent, vine după ce liderul de la Casa Albă a postat pe Twittter că doreşte să se întâlnească cu liderul nord-coreean.

Aceasta este cea de a treia întâlnire între Donald Trump şi Kim Jong-un. Donald Trump este primul preşedinte american în funcţie care păşeşte în Coreea de Nord.

"Vreau doar să spun că este onoarea mea. Să trec această linie este o mare onoare, un mare progres s-a făcut, s-au format prietenii incredibile, în special una", a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă i-a mulţumit liderului nord-coreean că a acceptat invitaţia sa de a se întâlni.

"Preşedintele Trump tocmai a devenit primul preşedinte american care ne vizitează ţara. Aceasta este o expresie a intenţiei de a elimina agresiunea din trecut şi de a deschide un nou viitor", a declarat Kim Jong-un.

Kim Jong-un laudă "prietenia extraordinară" pe care o are cu Donald Trump

Liderul nord-coreean a declarat duminică, în timpul unei întrevederi cu preşedintele american Donald Trump în zona demilitarizată între cele două Corei, că această întâlnire nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi existat o "prietenie extraordinară" între cei doi, relatează The Guardian.

"Este o relaţie foarte bună între preşedintele Donald Trump şi mine şi nu cred că, fără o prietenie extraordinară am fi putut organiza această întâlnire într-o singură zi", a declarat Kim Jong-un.

"Consider că, având o întrevedere aici, două ţări cu un trecut ostil, demonstrăm că avem un nou prezent", a adăugat acesta.

Taguri:
sua,
coreea de nord,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici