Tensiuni post-Brexit | Ambasadorul Franţei a fost convocat la Ministerul britanic de Externe

Guvernul Boris Johnson a anunţat, joi seară, convocarea ambasadorului Franţei pentru a oferi explicaţii după ce autorităţile franceze au sechestrat o ambarcaţiune britanică pe fondul tensiunilor post-Brexit din cauza cotelor de pescuit.

1250 afișări
Imaginea articolului  Tensiuni post-Brexit | Ambasadorul Franţei a fost convocat la Ministerul britanic de Externe

Sursa foto: profimedia

Administraţia Emmanuel Macron este nemulţumită că Marea Britanie nu a oferit suficiente licenţe de pescuit cetăţenilor francezi şi a avertizat că va aplica măsuri de retorsiune. Joi dimineaţă, două ambarcaţiuni de pescuit britanice au fost oprite de autorităţile franceze în Canalul Mânecii pentru verificări, iar una a fost sechestrată, sub acuzaţia că nu ar avea licenţă.

În replică, Guvernul Boris Johnson a anunţat joi seară convocarea la Ministerul britanic de Externe a ambasadorului Franţei, Catherine Colonna.

"Acţiunile Franţei sunt nejustificate şi nu par a fi compatibile cu Acordul Comercial şi de Cooperare semnat de Uniunea Europeană sau cu legislaţia internaţională", a transmis un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra, citat de postul Sky News.

"Regretăm limbajul de confruntare utilizat constant de Guvernul Franţei în această problemă", a sublininiat oficialul britanic, precizând că ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a cerut convocarea ambasadorului Franţei, pentru clarificări.

Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat acum câteva ore, conform cotidianului Le Figaro, că Administraţia de la Paris este "deschisă negocierilor, dacă Londra îşi respectă angajamentele" asumate prin Acordul post-Brexit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici