16 persoane au fost rănite, după ce un individ a intrat cu un autovehicul într-un grup de oameni în Melbourne/ Poliţia susţine că incidentul a fost comis în mod deliberat, dar nu este de natură teroristă

Poliţia din Australia a arestat, joi, un individ care a intrat cu un autovehicul în oamenii de pe o arteră aglomerată din Melbourne, rănind cel puţin 19 persoane, a relatat presa locală, citată de BBC News.

2104 afișări
Imaginea articolului 16 persoane au fost rănite, după ce un individ a intrat cu un autovehicul într-un grup de oameni în Melbourne/ Poliţia susţine că incidentul a fost comis în mod deliberat, dar nu este de natură teroristă

Un individ a intrat cu un autovehicul într-un grup de oameni în Melbourne;16 persoane au fost rănite

”Maşina a intrat în mai mulţi pietoni aflaţi pe strada Flinders, o arteră aglomerată din centrul oraşului”, a anunţat Poliţia din Melbourne.

”Poliţia a instituit un perimetru de securitate în zonă. Şoferul vehiculului şi un alt individ au fost arestaţi şi se află în custodia Poliţiei”, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine din Melbourne.

Autorităţile Australiene nu au precizat dacă este vorba despre un incident de natură teroristă.

Potrivit presei din Australia, 19 persoane au fost rănite în urma inceidentului. Serviciul de Ambulanţă a confirmat că 13 persoane au fost transportate la spital, iar un copil a ajuns la spital cu răni serioase la nivelul capului. Alţi câţiva oameni au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Poliţia a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului.

Incidentul este similar cu cel petrecut în luna ianuarie, când o maşină a intrat într-un grup de pietoni din Melbourne, ucigând şase persoane şi rănind alţi 30 de oameni.

Reprezentanţii Poliţiei australiene au anunţat că accidentul din Melbourne a fost comis în mod deliberat, însă au precizat că este prematur să creadă că incidentul este de natură teroristă, relatează BBC News Online. Ulterior au revenit şi au anunţat că incidentul nu este de natură teroristă.

Individul care a intrat cu maşina într-un grup de pietoni aflaţi pe o arteră circulată din Melbourne avea probleme psihice, iar incidentul nu este de natură teroristă, a anunţat Poliţia australiană, relatează CNN.

Shane Patton, comisarul şef al Poliţiei din statul australian Victoria, a precizat că, în pofida faptului că individul a comis acest act în mod deliberat, nu sunt dovezi că incidentul este de natură teroristă. Patton a afirmat că individul a avut în trecut probleme mentale şi că este cunoscut pentru că a avut probleme cu consumul de droguri.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, este un cetăţean australian de origine afgană, au mai spus autorităţile locale. Un al doilea bărbat a fost reţinut, având asupra sa mai multe cuţite, însă Poliţia nu crede că are legătură cu incidentul.

Autorităţile au adăugat că mai multe victime sunt în situaţie critică.

Zona în care a avut loc accidentul în urma căruia 19 oameni au fost răniţi era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun.

În ceea ce priveşte numărul exact al răniţilor, Poliţia a spus că la acest moment nu este cunoscut, însă presa australiană susţine că cel puţin 19 persoane au fost rănite.

”Un număr de persoane au primit îngrijiri la faţa locului pentru o parte din răni şi au fost transportate la spital”, a anunţat Poliţia locală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici