Cu un pas înaintea României: Comisia Europeană anunţă că Bulgaria înregistrează progrese suficiente şi că ar putea scăpa de MCV - DOCUMENT

Bulgaria a înregistrat progrese suficiente în implementarea angajamentelor asumate prin aderarea la UE, deşi trebuie să îmbunătăţească anumite elemente, anunţă Comisia Europeană, subliniind că decizia de anulare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare va trebui confirmată de alte instituţii.

940 afișări
Imaginea articolului Cu un pas înaintea României: Comisia Europeană anunţă că Bulgaria înregistrează progrese suficiente şi că ar putea scăpa de MCV - DOCUMENT

Bulgaria, cu un pus înaintea României. Raport: Bulgaria înregistrează progrese suficiente/Decizia de anulare a MCV va trebui confirmată

"În ultimul an, s-a observat consolidarea cadrului legal şi judiciar instituit în anii precedenţi. Transpunerea acestor rezultate pe termen lung va necesita determinare şi acţiuni suplimentare. Paşii făcuţi de Bulgaria pentru implementarea unor sisteme de monitorizare a acestui proces sunt esenţiali din acest punct de vedere", se arată în Raportul Comisiei Europene privind progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"În plus faţă de angajamentul de a continua reformele în domeniul combaterii corupţiei, Comisia notează în special angajamentul exprimat de Guvernul bulgar în sensul instituirii de proceduri privind tragerea la răspundere a procurorului general, inclusiv în garantarea independenţei sistemului judiciar în conformitate cu recomandările Comisiei Veneţia", precizează raportul.

"Comisia consideră că progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul MCV sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de Bulgaria în momentul aderării la UE. Bulgaria va trebui să continue să lucreze consistent pentru transpunerea angajamentelor specificate în acest raport în legislaţia concretă şi în continuarea implementării. Monitorizarea continuării implementării reformelor implementate de Bulgaria va trebui să fie asigurată de consiliul post-monitorizare, iar acest lucru se va concretiza în viitorul dialog cu reprezentanţii Comisiei în cadrul Mecanismului complet privind statul de drept. Înainte de a lua o decizie finală, Comisia va lua în considerare în mod corespunzător observaţiile Consiliului şi cele ale Parlamentului European", subliniază raportul.

Anularea monitorizării privind MCV va lua forma unei hotărâri a Comisiei Europene de a revoca Decizia /929/2006/CE privind instituirea acestui mecanism.

Taguri:
ue,
bulgaria,
raport mcv

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici