Bulgaria va lua în considerare cererea Ucrainei de a repara maşini militare grele

Ucraina a cerut Bulgariei să repare o parte din maşinile militare grele în fabricile de armament, a declarat joi premierul bulgar Kiril Petkov, după ce s-a întâlnit la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

1731 afișări
Imaginea articolului Bulgaria va lua în considerare cererea Ucrainei de a repara maşini militare grele

Bulgaria, membră a Uniunii Europene şi a NATO, a condamnat invazia rusă în Ucraina, dar nu a decis încă dacă să trimită ajutor militar către Kiev, unul dintre partenerii din guvernul cvadripartit al lui Petkov opunându-se unei astfel de acţiuni.

"Aceasta este o solicitare autentică, pe care eu personal o voi prezenta consiliului de coaliţie şi sper ca săptămâna viitoare, când vom vota în parlament asistenţa tehnică militară pentru Ucraina, să fie o parte esenţială a pachetului", a declarat Petkov reporterilor la Kiev.

Partidul centrist PP al lui Petkov şi alţi doi parteneri de coaliţie sunt în favoarea sprijinirii Ucrainei cu ajutor militar, în timp ce al patrulea partid, socialiştii, care s-au opus şi impunerii de sancţiuni Rusiei, consideră că este vorba de o implicare directă în conflict.

Parlamentul bulgar este aşteptat să aprobe demersul, cu sprijinul unora dintre partidele de opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici