Camera Reprezentanţilor lansează o investigaţie vastă care îl vizează pe Donald Trump/ Trei comisii cer detalii despre discuţiile preşedintelui cu Vladimir Putin

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a lansat luni o nouă investigaţie care îl vizează pe preşedintele SUA, Donald Trump, şi colaboratori apropiaţi ai acestuia, pentru presupuse acţiuni de obstrucţionare a justiţiei, corupţie şi abuz de putere.

671 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor lansează o investigaţie vastă care îl vizează pe Donald Trump/ Trei comisii cer detalii despre discuţiile preşedintelui cu Vladimir Putin

Camera Reprezentanţilor lansează o investigaţie vastă care îl vizează pe Donald Trump -2-

Comisia Juridică a transmis solicitări pentru oferirea de documente către 81 de persoane sau entităţi care au legătură cu preşedintele Donald Trump, oferind termenul-limită de 18 martie pentru a răspunde.

Printre persoanele sau entităţile vizate se numără companii ale familiei prezidenţiale, foşti membri ai echipei de campanie electorală şi rude apropiate, inclusiv Donald Trump jr, fiul liderului de la Casa Albă, informează site-ul de ştiri Axios.com.

Ancheta vizează presupuse acţiuni ilegale precum obstrucţionarea justiţiei, acte de corupţie şi diverse forme de abuz în funcţii.

Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei Juridice, a declarat că este "foarte clar" că preşedintele Trump a obstrucţionat justiţia. Liderii Partidului Democrat, care deţine majoritatea parlamentară în Camera Reprezentanţilor, nu au evocat încă explicit posibilitatea lansării procedurii pentru demiterea preşedintelui, unul din obstacole fiind situaţia din Senat, aflat sub controlul Partidului Republican, din care face parte Donald Trump.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Donald Trump a negat orice colaborare cu Administraţia de la Moscova în campania electorală.

Partidul Democrat din Statele Unite a intentat un proces împotriva Rusiei, echipei de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump şi site-ului WikiLeaks, denunţând o presupusă conspiraţie pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016. Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a dispus încheierea anchetei privind ingerinţele Rusiei, stabilind că nu au existat acţiuni coordonate ale echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump cu Moscova.

Donald Trump consideră "farsă politică" investigaţia Camerei Reprezentanţilor

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reiterat luni seară, în contextul anchetei Camerei Reprezentanţilor, că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală, denunţând o "farsă politică", relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Întrebat dacă va coopera în investigaţia lansată de Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor, Donald Trump a declarat: "Eu cooperez tot timpul cu toată lumea".

"Dar ştiţi ce este frumos? Nu a fost nicio colaborare externă, totul este o farsă. Pe măsură ce îmbătrâniţi, vă daţi seama de acest lucru. Este vorba de o farsă politică", a afirmat Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor cere detalii despre discuţiile lui Donald Trump cu Vladimir Putin

Trei comisii din Camera Reprezentanţilor solicită Casei Albe şi Departamentului de Stat detalii despre conversaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, informează site-ul agenţiei Reuters.

Comisia pentru Informaţii, Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Monitorizarea activităţilor guvernamentale din Camera Reprezentanţilor le-au cerut lui Mick Mulvaney, şeful interimar al Cancelariei prezidenţiale, şi secretarului de Stat Mike Pompeo stenograme şi alte documente referitoare la discuţiile lui Donald Trump cu Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici