Camioanele şi autocarele care circulă în UE vor avea noi tipuri de tahografe începând din 2019

Camioanele şi autocarele care circulă în spaţiul Uniunii Europene vor trebui echipate, începând din anul 2019, cu o nouă generaţie de tahografe electronice, aparatele care înregistrează viteza şi timpii de condus.

311 afișări
Imaginea articolului Camioanele şi autocarele care circulă în UE vor avea noi tipuri de tahografe începând din 2019

Camioanele şi autocarele care circulă în UE vor avea noi tipuri de tahografe începând din 2019 (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Parlamentul European a aprobat, miercuri, principiul acestei evoluţii tehnice, care are scopul evitării fraudelor şi îmbunătăţirii siguranţei rutiere.

Noile aparate vor trebui instalate pe toate autocarele şi autocamioanele care circulă pe drumuri din spaţiul UE începând din anul 2019 până, cel târziu, în anul 2034.

Noile dispozitive vor permite verificarea datelor tahografelor de la distanţă, iar vehiculele vor putea fi urmărite prin satelit, pentru depistarea rapidă a abuzurilor şi actelor de manipulare.

"În prezent, un sfert dintre tahografe sunt trucate", afirmă eurodeputatul conservator irlandez Jim Higgins.

Nicio amendă sau alt tip de sancţiune nu vor putea fi aplicate doar pe baza controalelor de la distanţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici