Cancelarul Angela Merkel avertizează împotriva ştirilor false care promovează populismul

Cancelarul Angela Merkel a avertizat miercuri împotriva ştirilor false, care manipulează opinia publică şi joacă un rol important în promovarea populismului, conform site-ului postului de televiziune France24.

1780 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Angela Merkel avertizează împotriva ştirilor false care promovează populismul

Cancelarul Angela Merkel avertizează împotriva ştirilor false care promovează populismul

"Ceva s-a schimbat - pe măsură ce globalizarea a avansat, dezbaterea (politică) are acum loc într-un peisaj mediatic complet nou. Opiniile nu mai sunt formate în acelaşi mod ca în urmă cu 25 de ani", a declarat cancelarul german în faţa Bundestagului.

"Astăzi avem ştiri false, troli - lucruri care se regenerează automat, întărind opiniile cu algoritmi specifici şi trebuie să învăţăm să ne ocupă de ele", a continuat Merkel, care a adăugat că provocarea cea mai mare pentru politicienii democraţi "este să inspire oamenii - trebuie să ne confruntăm cu acest fenomen şi dacă este necesar, să-l reglementăm".

"Populismul şi extremismul politic sunt în creştere în democraţiile vestice", a avertizat liderul german.

Săptămâna trecută, Google şi Facebook au trecut la eliminarea veniturilor din publicitatea de pe site-urile de ştiri false, după ce manipulările din mass-media ar fi putut să influenţeze rezultatul scrutinului din Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici