Captura de droguri record a anului 2021. Unde au fost găsite 4,3 tone de cocaină

  • Poliţiştii au oprit un transport în Costa Rica, devenită recent ţară de tranzit pentru drogurile columbiene care iau drumul Europei.
  • Cele 4 tone de cocaină şi marijuana erau transportate într-un container încărcat cu produse din ceramică, ce venea din Columbia.
  • Anul trecut, în Costa Rica au fost capturate 57 de tone de cocaină şi 14,5 tone de marijuana.
3075 afișări
Imaginea articolului Captura de droguri record a anului 2021. Unde au fost găsite 4,3 tone de cocaină

O parte din drogurile găsite FOTO MSP

Captură de proporţii pe anul 2021, în Costa Rica. Sunt circa 4 tone de cocaină şi marijuana, spun autorităţile, care spun că au întărit controalele în ţările de tranzit, conform Reuters. Totuşi, traficanţii găsesc noi metode de a transporta „marfa”. Tonele de droguri au fost găsite pe o navă comercială, ascunse în produse ceramice. 
 
Captura a fost „ajutată” de Serviciul de informaţii şi securitate naţională, care a trimis o alertă privind o navă „contaminată”, adică un transport care poate conţine droguri.
 
În prima zi de percheziţii, 173 de pachete au fost găsite la bordul navei, ascunse în plăcile de ceramică, însă, la finalul „inspecţiei”, duminică seara, poliţiştii au găsit nu mai puţin de 4.329 de pachete cu drogui, de circa un kilogram fiecare. 
 
 
Cea mai mare captură din Costa Rica a fost în 2020, când poliţiştii au oprit un transport de 57 de tone de cocaină şi 14,5 tone de marijuana. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici