Carne de cal, în cannelloni comercializaţi în Spania

Carne de cal a fost găsită, în Spania, în cannelloni ce ar fi trebuit să fie umpluţi cu carne de vită, a anunţat luni ministrul spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete, în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni la Bruxelles.

364 afișări
Imaginea articolului Carne de cal, în cannelloni comercializaţi în Spania

Carne de cal, în cannelloni comercializaţi în Spania (Imagine: Hepta)

"Am găsit urme de ADN de cal în cannelloni umpluţi cu carne, în peninsula iberică", a spus Canete în cadrul unei reuniuni cu omologi europeni consacrată examinării acestui scandal care afectează 15 ţări europene.

"Am informat deja autorităţile regionale, asociaţiile de consumatori şi companiile în cauză", a adăugat el fără să ofere alte precizări.

Autorităţile din Insulele Canare au blocat săptămâna trecută o tonă de hamburgeri congelaţi destinaţi unor hoteluri şi restaurante din acest arhipelag turistic, după ce au descoperit că aceştia conţineau carne de cal.

Cele 1.089 de kilograme de hamburgeri, în care urmează să fie determinat procentajul de carne de cal, fuseseră trimise de o companie din Valencia (est) către "operatori hotelieri, dar nu şi unor comercianţi şi nici supermarketurilor", a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii.

Grupul elveţian Nestlé a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută, că va retrage de la vânzare, în Spania şi Italia, două preparate, şi anume ravioli şi tortellini, prezentate ca preparate cu carne de vită, dar care conţineau carne de cal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici