Casa Albă ar putea cere Congresului finanţare suplimentară pentru combaterea coronavirusului

Doi oficiali de la Casa Albă au declarat, pentru CNN, că ar putea cere Congresului finanţare suplimentară, săptămâna următoare, pentru a combate coronavirusul şi pentru a linişti îngrijorările unei epidemii în SUA.

773 afișări
Imaginea articolului Casa Albă ar putea cere Congresului finanţare suplimentară pentru combaterea coronavirusului

Sursa: Profimedia Images

Reprezentanţi ai Guvernului au lucrat în acest week-end la o cerere de suplimentare a fondurilor, care nu este încă finalizată însă ar putea fi trimisă luni Congresului, a spus o persoană familiarizată cu planurile de la Casa Albă.

Potrivit sursei citate secretarul Departamentului de Sănătate şi Servicii Publice Alex Azar a făcut tot posibilul să ceară sume de bani „care au fost văzute ca fiind considerabil de mari”.

Departamentul de Sănătate deja are banii care ar putea fi folosiţi pentru problema coronavirusului, a spus sursa menţionată, însă a susţinut că Azar „a insisitat ca bugetul să fie suplimentat” în vederea unor decizii administrative privind ţinerea sub control a coronavirusului.

SUA are acum 36 de cazuri confirmate de coronavirus. Un număr de 14 americani care au avut rezultate pozitive, în urma testării, s-au reîntors în această săptămână în SUA, după ce au petrecut săptămâni în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess din Japonia.

Niciun purtător de cuvânt de la Departamentul de Sănătate nu a comentat până acum. Cererea suplimentării bugetului a fost relatată prima oară de Politico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici