Casa Albă: Negocierile comerciale cu China "au făcut progrese", dar "au mai rămas lucruri de făcut"

Casa Albă a declarat vineri la Washington, după trei zile de negocieri comerciale cu oficialii chinezi, că negocierile "au făcut progrese în numeroase chestiuni-cheie", dar "au mai rămas lucruri semnificative de făcut", relatează Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Negocierile comerciale cu China "au făcut progrese", dar "au mai rămas lucruri de făcut"

Casa Albă: Negocierile comerciale cu China "au făcut progrese", dar "au mai rămas lucruri de făcut"

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a comunicat, de asemenea, că negociatorii americani şi chinezi "vor fi în contact permanent pentru a rezolva problemele restante".

negociatorii de comerţ american şi chinez îşi vor continua discuţiile săptămâna viitoare prin conferinţă video în timp ce încearcă să ajungă la o înţelegere pentru a rezolva un război comercial de nouă luni, a declarat vineri consilierul Casei Albe, Larry Kudlow.

Vicepremierul chinez Liu s-a întâlnit cu reprezentantul comerţului american Robert Lighthizer şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pentru a treia zi, vineri, după ce preşedintele american Donald Trump a salutat progresele înregistrate în negocieri şi a declarat că o înţelegere ar putea fi anunţată în următoarele patru săptămâni.

Kudlow, într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg, a declarat că Liu s-a întors la Beijing după discuţiile de vineri, dar cele două părţi vor continua să rezolve diferenţele rămase prin videoconferinţă.

"Nu se termină totul aici, acesta este un proces continuu", a spus Kudlow.

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi în cadrul reuniunii cu vicepremierul chinez Liu He că acordul cu China se apropie foarte mult şi că ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni.

Trump a afirmat că punctele de interes includ tarifele şi furtul de proprietate intelectuală, iar preşedintele a declarat că va discuta tarifele cu Liu.

China şi Statele Unite se află în mijlocul unor negocieri intense pentru a pune capăt războiului comercial din ultimele luni care a tulburat pieţele globale. Washingtonul doreşte schimbări profunde în politicile economice şi comerciale ale Chinei, în timp ce Beijingul doreşte ca Trump să ridice sancţiunile impuse pentru mărfurile chinezeşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici