Casa Albă: Nu există indicii că Rusia pregăteşte vreun atac nuclear "iminent"

Administraţia Joseph Biden nu are indicii că Rusia ar pregăti utilizarea "în mod iminent" a unei arme nucleare în războiul din Ucraina, a anunţat vineri seară Casa Albă, subliniind că Statele Unite nu vor modifica deocamdată configuraţia de apărare strategică.

219 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Nu există indicii că Rusia pregăteşte vreun atac nuclear "iminent"

"Nu avem motive să ajustăm poziţionarea nucleară strategică, mai ales că nu avem indicii că Rusia pregăteşte să utilizeze în mod iminent arme nucleare", a declarat vineri seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de cotidianul Le Monde.

Afirmaţiile intervin după ce preşedintele Joseph Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, "nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala folosire a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice ori chimice" în războiul din Ucraina. Biden a afirmat că actuala perioadă prezintă cele mai mari riscuri ale unui război nuclear după Criza Rachetelor Cubaneze, din anul 1962.

Întrebată dacă declaraţiile alarmiste ale preşedintelui SUA se bazează pe informaţii noi obţinute de serviciilor secrete americane, Karine Jean-Pierre a subliniat că nu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici