Cât costă înlocuirea Corinei Creţu din funcţia de comisar european. Juncker a încercat evitarea costurilor

Statele membre ale Uniunii Europene au respins luni o propunere iniţiată de Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, privind lăsarea vacantă a posturilor comisarilor care au obţinut un loc în Parlamentul European, până la data de 1 noiembrie 2019, relatează publicaţia La Libre Belgique.

4068 afișări
Imaginea articolului Cât costă înlocuirea Corinei Creţu din funcţia de comisar european. Juncker a încercat evitarea costurilor

Cât costă înlocuirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european

Juncker a propus această variantă pentru evitarea costurilor adiţionale generate de înlocuirea Corinei Creţu şi a lui Andrus Ansip, cei doi comisari europeni care au decis să preia locul obţinut în Parlamentul European.

Înlocuirea unui comisar ar urma să se ridice la un cost de un milion de euro pentru contribuabilul european, având în vedere cheltuielile de instalare, personale şi pentru pensie.

Cinci dintre cei 28 de comisari europeni au fost aleşi membri în Parlamentul European: Corina Creţu (România), Frans Timmermans (Olanda), Andrus Ansip (Estonia), Valdis Dombrovskis (Lituania) şi Mariya Gabriel (Bulgaria).

Jean-Claude Juncker a propus la începutul lunii iunie să nu se efectueze înlocuirea comisarilor, a căror muncă ar fi urmat să fie preluată timp de patru luni de ceilalţi comisari europeni, având în vedere că mandatul Comisiei conduse de Juncker se va termina în data de 1 noiembrie.

„Niciun cetăţean nu ar înţelege de ce şefii Guvernelor insistă încă să înlocuiască comisarii”, a insistat Juncker.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a propus Comisiei Europene să îl numească pe Ioan Mircea Pascu în funcţia de comisar interimar, după demisia Corinei Creţu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici