Ce i-a transmis Dăncilă lui Tajani înainte de discursul de marţi din plenul Parlamentului European

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, că doreşte ca România să avanseze cât mai multe dosare legislative în prima parte a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, informează Guvernul.

1359 afișări
Imaginea articolului Ce i-a transmis Dăncilă lui Tajani înainte de discursul de marţi din plenul Parlamentului European

Dăncilă i-a spus lui Tajani că vrea să avanseze cât mai multe dosare pe durata şefiei Consiliul UE

Şeful Executivului a participat, în cadrul vizitei la Strasbourg, la o cină oficială oferită luni seară de preşedintele PE, Antonio Tajani, a anunţat Guvernul, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Premierul Dăncilă a reiterat angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului UE. Astfel, prim-ministrul a exprimat dorinţa de a avansa cât mai multe dintre dosarele legislative în prima parte a mandatului Preşedinţiei române.

De asemenea, Dăncilă i-a asigurat pe oficialii europeni de toată deschiderea Guvernului către o cooperare instituţională susţinută, pentru a consolida UE.

„În alocuţiunea sa, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a urat succes Preşedinţiei României a Consiliului UE, prima preşedinţie de la aderare, şi a exprimat deschiderea sa şi a Parlamentului European pentru a lucra şi coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative”, potrivit sursei citate.

La cina oficială au mai participat vicepreşedintele PE, Ioan-Mircea Pascu, secretarul general al PE Klaus Welle, preşedintele grupului S&D, Udo Bullman, vicepreşedintele grupului PPE, Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele grupului ECR, Olaf Henckel, vicepreşedintele grupului ALDE, Norica Nicolai, co-liderii delegaţiei române în PPE, Adina-Ioana Vălean şi Teodor Stolojan, liderul delegaţiei române în S&D, Dan Nica, şeful de cabinet al preşedintelui, Antonio Tajani, Diego Vanga Fano si reprezentanţi ai SGCONS.

Din delegatia română au făcut parte ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius-Constantin Budăi şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba.

Viorica Dăncilă se află de luni la Strasbourg. Aceasta va prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare, de marţi, a Parlamentului European.

Premierul va participa, de asemenea, alături de înalţi oficiali europeni şi membri ai Guvernului României, la vernisajul expoziţiei de fotografie pe tema „Tradiţii şi peisaje din România”, organizat cu ocazia debutului Preşedinţiei române la Consiliul UE.

Vizita premierului Dăncilă la Strasbourg vine după ce, la sfârşitul săptămânii precedente, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European şi membri ai Colegiului comisarilor europeni au venit la Bucureşti, pentru a participa la ceremonia oficială de inaugurare a Preşedinţiei Consiliului UE preluată de la 1 ianuarie 2019 de către România.

Oficialii europeni au avut întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, precum şi cu preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, căruia şeful Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile deoarece se află în concediu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici