Ce mesaj a transmis Dalai Lama la adresa liderilor chinezi în contextul conflictului mocnit cu Taiwanul

  • Liderul spiritual al Tibetului a fost critic la adresa conducătorilor Chinei
  • Comentariile au fost făcute în cadrul unei conferinţe virtuale organizată la Tokyo
  • Dalai Lama: Liderii Chinei nu înţeleg varietatea de culturi
1100 afișări
Imaginea articolului Ce mesaj a transmis Dalai Lama la adresa liderilor chinezi în contextul conflictului mocnit cu Taiwanul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Liderul spiritual budist în vârstă de 86 de ani a participat la o conferinţă online organizată la Tokyo în cadrul căreia a denunţat caracterul rigid al conducătorilor Chinei.

"Cunosc foarte bine pe liderii Partidului Comunist de la Mao Zedong până în prezent. Au idei bune, dar uneori fac exces de zel şi le aplică cu mult control, unul extrem de strict. În ceea ce priveşte Tibet şi, de asemenea, Xinjiang, avem propria noastră cultură unică, aşa că din păcate conducătorii comunişti chinezi nu pot înţelege  varietatea diferitelor culturi atunci când ei au în minte doar uniformizare. Relaţia Chinei cu Taiwanul este una sensibilă dar îşi pot rezolva diferenţele dacă vor", afirmă Dalai Lama.

China a preluat controlul asupra Tibetului după ce trupele sale au intrat în regiune în 1950, în ceea ce au numit eliberare paşnică. Tibetul a devenit de atunci una dintre cele mai restrânse şi sensibile probleme pentru administraţia chineză, în pofida statutului de regiune autonomă.

Beijingul îl consideră pe Dalai Lama, aflat în exil în India încă din 1959, după o revoltă eşuată împotriva stăpânirii chineze, drept un separatist periculos.

„Toate religiile poartă mesajul iubirii şi folosesc o altă perspectivă filozofică. Problema este că politicieni se folosesc de această diferenţe şi politizează religia. Prefer să rămân aici, în India, paşnic şi nu am de gând să mă întâlnesc cu Xi Jinping" a declarat Dalai Lama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici