Cehia interzice temporar exporturile de alcool

Guvernul Cehiei a interzis joi, la presiunile Bruxellesului, exporturile de alcool, după un val de intoxicări soldat cu 23 de morţi.

210 afișări
Imaginea articolului Cehia interzice temporar exporturile de alcool

Cehia interzice temporar exporturile de alcool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul interzice distribuirea băuturilor care au un conţinut de alcool de peste 20 de grade şi orice export în afara teritoriului ceh", a declarat Leos Heger, ministrul ceh al Sănătăţii.

Măsura intervine după ce Comisia Europeană a ameninţat că va interzice exporturile de alcool din Cehia.

"Interdicţia va fi efectivă timp de două luni", a precizat Guvernul Cehiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici