Cei doi militari italieni răpiţi în Afganistan au fost eliberaţi

Cei doi militari italieni, răpiţi sâmbătă seara în vestul Afganistanului, au fost eliberaţi în cursul unei operaţiuni a trupelor NATO, în cadrul căreia au fost răniţi, au anunţat luni oficialii ambasadei italiene la Kabul, citaţi de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Cei doi militari italieni răpiţi în Afganistan au fost eliberaţi

Cei doi militari italieni răpiţi în Afganistan au fost eliberaţi

Cei doi militari italieni, răpiţi sâmbătă seara în vestul Afganistanului, au fost eliberaţi în cursul unei operaţiuni a trupelor NATO, în cadrul căreia au fost răniţi, au anunţat luni oficialii ambasadei italiene la Kabul, citaţi de AFP.

Anunţul intervine după ce poliţia anunţase că şoferul şi translatorul afgan care-i însoţeau pe cei doi militari italieni s-au reîntors, duminică seară, la Herat, capitala provinciei pe care o traversau.

"Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF, aflată sub comanda NATO) a desfăşurat o operaţiune, iar aceştia au fost salvaţi. Amândoi sunt răniţi", a declarat un oficial al ambasadei italiene, sub protecţia anonimatului.

Anterior, agenţia italiană ANSA a anunţat eliberarea celor doi în urma acţiunii trupelor NATO şi faptul că aceştia au fost răniţi, unul dintre ei fiind în stare gravă.

Cei doi se află acum la un spital NATO, precizează ANSA, care citează Ministerul italian al Apărării. Acesta a precizat că autorităţile au informat deja familiile militarilor.

Poliţia afgană de la Herat (în vestul Afganistanului) a confirmat de asemenea că în urma unei ofensive militare cei doi au fost eliberaţi, dar nu a oferit mai multe detalii.

Aceştia au fost răpiţi de un grup local de talibani, a declarat şeful departamentului de criminalistică al poliţiei pentru vestul Afganistanului, Ali Khan Husseinzada, citând serviciile afgane de informaţii. Diplomatul italian a precizat că nu dispune de nici un fel de informaţii certe cu privire la răpitori.

Adjunctul secretarului de stat din Ministerul italian al Apărării, Giovanni Lorenzo Forcieri, a declarat luni, pentru postul de televiziune Sky TG 24, că cinci răpitori au fost ucişi în timpul unui raid al NATO pentru eliberarea celor doi militari italieni.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici