Cel mai nou submarin al marinei din Rusia ar putea revoluţiona războiul subacvatic

  • Marina Militară Rusă dezvoltă o categorie cu totul nouă de submarine
  • Potenţialul lor unic de luptă ar putea influenţa soarta războiului de submarin
  • Primul model se numeşte Khabarovsk şi se preconizează că va fi lansat luna aceasta
6868 afișări
Imaginea articolului Cel mai nou submarin al marinei din Rusia ar putea revoluţiona războiul subacvatic

Sursa foto: profimedia

Rusia a reuşit să păstreze departe de spaţiul public mai multe detalii despre noul submarin nuclear. Sunt cunoscute relativ puţine informaţii despre prototipul subacvatic. Submarinul, denumit Khabarovsk, este conceput pentru a fi înarmat cu  torpilele nucleare gigant „Poseidon”.

Observatorii militari din domeniul apărării sunt nerăbdători să vadă „la apă” proiectul. În ciuda zvonurilor cu privire la lansarea sa iminentă, nu se cunoaşte data cu exactitate. Analiştii preconizează că va ieşi de pe uşa şantierului naval în cursul acestei luni.

Existenţa submarinului „Proiect 08951” nu a fost niciodată un secret, dar în Rusia abia se vorbeşte despre noua maşinărie de război. Khabarovsk are capacitatea să transporte şase torpile gigant „Poseidon”. Capacităţile sale unice ar putea redefini natura războiului subacvatic.

Torpilele Poseidon, cunoscute sub denumirea de „Status-6” sau „Kanyon” după NATO, sunt proiectate să transporte atât încărcătură nucleară cât şi să se deplaseze cu propulsie nucleară. Această ultimă caracteristică le conferă o rază de acţiune aproape nelimitată. Ministerul Apărării din Rusia le descrie ca o armă polivalentă, relatează Forbes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici