Cel puţin 125 morţi în urma protestelor din Egipt. Poliţia egipteană va reveni în oraşe, după două zile de absenţă - FOTO, VIDEO

Protestele, soldate cu cel puţin 125 de morţi în ultimele şase zile, au continuat şi duminică, a doua zi după ce Mubarak a anunţat mai multe schimbări în structura puterii de la Cairo.

96 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 125 morţi în urma protestelor din Egipt. Poliţia egipteană va reveni în oraşe, după două zile de absenţă - FOTO, VIDEO

Mai mult de 100 de morţi în urma protestelor din ultimele cinci zile din Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de poliţie egiptene vor reveni în toate localităţile de pe teritoriul ţării, după două zile de absenţă, a anunţat agenţia oficială MENA, citată de BBC News Online.

După confruntările violente cu manifestanţii care cer înlăturarea regimului condus de preşedintele Hosni Mubarak, poliţia egipteană s-a retras vineri seară de pe străzile marilor oraşe, unde au fost instituite restricţii de circulaţie.

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, i-a cerut duminică prim-ministrului desemnat, Ahmad Shafik, să restabilească ordinea în Egipt, după şase zile de proteste de stradă violente, şi să aplice "mai multe reforme politice", a anunţat agenţia oficială egipteană MENA

În cursul unei întâlniri de o oră şi jumătate cu noul prim-ministru, desfăşurată în prezenţa vicepreşedintelui Omar Suleiman, Mubarak a stabilit priorităţile noului guvern, prima dintre acestea fiind "restabilirea calmului şi stabilităţii".

Rezultatele ultimelor alegeri legislative din Egipt, denunţate de opoziţie, vor fi "corectate" în baza deciziilor pe care justiţia urmează să le anunţe în curând, a anunţat, duminică, preşedintele Adunării Naţionale, Fathi Sorour.

Principalele formaţiuni ale opoziţiei egiptene afirmă că alegerile desfăşurate în noiembrie şi decembrie au fost marcate de fraude şi incidente violente şi au cerut anularea scrutinului în urma căruia Partidul Naţional Democrat al preşedintelui Hosni Mubarak a obţinut peste 80 la sută din mandatele parlamentare.

Egiptul se află "la începutul unei noi ere", a declarat, duminică seară, Mohamed ElBaradei.

"Vă cer să aveţi răbdare, schimbarea va veni", a spus el, adresându-se manifestanţilor cu ajutorul unei portavoci.

"Suntem pe calea cea bună (...), iar forţa noastră stă în numărul nostru", a adăugat ElBaradei.

Mohamed ElBaradei, reprezentant al opoziţiei egiptene, a ajuns duminică seară în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo, unde se află câteva mii de manifestanţi care cer, pentru a şasea zi la rând, plecarea preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak,.

El a fost imediat înconjurat de susţinători şi se îndreaptă către zona pieţei unde sunt adunaţi manifestanţii, care scandează în continuare "poporul vrea ca preşedintele să plece" sau "ne sacrificăm sufletul şi sângele pentru patrie".

Citeşte continuarea aici

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici