VIDEO | Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi după ce o maşină-capcană a explodat în nordul Siriei

Cel puţin 13 oameni au murit şi 30 au fost răniţi după ce o maşină-capcană a explodat într-o piaţă a unui oraş de frontieră din Siria, pe care forţele susţinute de Turcia l-au ocupat luna trecută, determinând Ankara să dea vina pe miliţia kurdă YPG, potrivit Reuters.

805 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi după ce o maşină-capcană a explodat în nordul Siriei

VIDEO | Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi după ce o maşină-capcană a explodat în nordul Siriei

Observatorul sirian pentru drepturile omului a informat că luptători şi civili pro-turci s-au aflat printre morţi şi răniţi în Tel Abyad. Agenţia de stat Anadolu din Turcia a informat că 13 oameni au fost ucişi după explodarea unui „vehicul încărcat cu bombe”.

 

 

 

Tel Abyad este unul dintre cele două oraşe mari de la frontieră unde au avut loc cele mai grele lupte de când Ankara a lansat incursiunea pe 9 octombrie împotriva YPG care a dus la o condamnare din partea comunităţii internaţionale. Miliţia kurdă YPG din Siria a fost ani buni aliat al Statelor Unite în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

 

 

 

Explozia vine la două săptămâni de relativ calm în nord-estul Siriei şi la o zi după ce trupele turce şi ruse au început patrule comune la sol, în cadrul unui acord între cele două ţări care au îndepărtat YPG de la graniţa cu Turcia.

Foto: Hepta

Taguri:
siria,
turcia,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici