Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, după un incident armat într-un parc industrial din Illinois, SUA

Cinci persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, după ce un individ a deschis focul în incinta unui parc industrial din Aurora, o localitate aflată la aproximativ 65 de kilometri de Chicago, Illinois, au anunţat autorităţile, precizând că atacatorul a fost la rândul lui împuşcat mortal, informează agenţia The Associated Press.

2003 afișări
Imaginea articolului Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, după un incident armat într-un parc industrial din Illinois, SUA

Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, după un incident armat într-un parc industrial din Illinois, SUA

Şefa Poliţiei din Aurora, Illinois, Kristen Ziman, a declarat că atacul a fost comis de un bărbat de 45 de ani, pe nume Gary Martin, despre care se crede că era angajat al unei companii care îşi avea sediul în parcul industrial din localitate.

Autorităţile din Aurora, Illinois, au anunţat în jurul orei locale 15:00 (ora României, 23:00) că a fost reţinut un suspect în acest caz, însă ulterior au retractat această informaţie.

"Atacatorul nu mai este un pericol pentru această zonă", a anunţat ulterior poliţia locală.

Cotidianul Aurora Daily Herald a relatat că un număr necunoscut de oameni, inclusiv ofiţeri de poliţie şi civili, au fost împuşcaţi în cursul incidentului armat.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că a oferit asistenţă poliţiei locale.

Cel puţin o persoană a decedat în urma atacului, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale.

Patru poliţişti şi "mai mulţi" civili au fost împuşcaţi, relatează postul CNN, citând oficiali locali şi spitale.

John Probst, un martor ocular, a declarat că l-a văzut pe atacator, un coleg de muncă, alergând pe un culoar şi având asupra lui un pistol echipat cu un sistem de ochire laser.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat în legătură cu acest incident şi monitorizează situaţia.

Incidentul are loc la doar o zi după prima comemorare a masacrului de la un liceu din Parkland, Florida, în urma căruia 17 persoane au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici