Cel puţin zece morţi într-un atac terorist produs vineri în capitala Afganistanului

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma unei explozii produse vineri la o moschee din oraşul Kabul, capitala Afganistanului, informează postul de televiziune Al-Arabiya.

300 afișări
Imaginea articolului Cel puţin zece morţi într-un atac terorist produs vineri în capitala Afganistanului

Atentatul a vizat Moscheea Khalifa Sahib, situată în partea de vest a oraşului Kabul, a anunţat Besmullah Habib, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Bilanţul preliminar este de cel puţin zece morţi şi 15 răniţi. Explozia intervine în contextul unei serii de atentate produse în Afganistan în cursul postului musulman al Ramadanului.

Joi dimineaţă, în oraşul Mazar-e-Sharif au fost ucise 11 persoane, iar 17 au fost rănite în urma unor explozii care au vizat microbuze de transport persoane, potrivit site-ului afgan ToloNews.com. Dublul atentat de joi a fost revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Daesh), aflată în conflict cu regimul taliban de la Kabul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici