Celebra formaţiune de piatră ”Arcul lui Darwin” s-a prăbuşit. Leonardo DiCaprio donează pentru restaurarea monumentelor naturale din Insulele Galapagos

  • Arcul lui Darwin, formaţiunea de piatră renumită din Insulele Galapagos s-a prăbuşit din cauza ”eroziunii naturale”.
  • La auzul veştii, mai multe organizaţii de conservare a monumentelor naturale s-au mobilizat şi au lansat mai multe campanii de strângere de fonduri.
  • Printre primele vedete care au ales să se implice este şi Leonardo DiCaprio, care a anunţat că va dona 43 de milioane de dolari.
890 afișări
Imaginea articolului Celebra formaţiune de piatră ”Arcul lui Darwin” s-a prăbuşit. Leonardo DiCaprio donează pentru restaurarea monumentelor naturale din Insulele Galapagos

Celebra formaţiune de piatră ”Arcul lui Darwin” s-a prăbuşit. Leonardă DiCaprio a anunţat că donează pentru restaurarea monumentelor naturale din Insulele Galapagos

Arcul lui Darwin, formaţiunea de piatră renumită din Insulele Galapagos s-a prăbuşit din cauza ”eroziunii naturale”, scrie The Guardian.

Ministerul Mediului din Ecuador a anunţat printr-o postare pe Twitter că ”Arcul lui Darwin, o punte naturală de piatră aflată la mai puţin de un kilometru de Insula Darwin, din Galapagos, s-a prăbuşit”.

 

 

Formaţiunea de piatră a primit numele biologului britanic Charles Darwin şi zona în care era amplasată era cunoscută în rândul practicanţilor de scufundări.

Turiştii din toată lumea au vizitat Insulele Galapagos pentru a vedea întreaga biodiversitate care a condus şi la teoria evoluţiei a celebrului Charles Darwin. Insulele se află la 1.000 de kilometri distanţă de Ecuador şi sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită diversităţii de specii şi plante.

La auzul veştii, mai multe organizaţii de conservare a monumentelor naturale s-au mobilizat şi au lansat mai multe campanii de strângere de fonduri.

Printre primele vedete care au ales să se implice este şi Leonardo DiCaprio, care a anunţat că va dona 43 de milioane de dolari pentru restaurarea Insulelor Galapagos. Suma donată de el va finanţa proiectele de restaurare a insulei Floreana, care găzduieşte peste 54 de specii de animale pe cale de dispariţie, printre care şi pasărea Floreana, prima pasăre despre care a scris Charles Darwin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici