Chiftelele din carne vândute de Ikea în Bulgaria nu conţin carne de cal, anunţă autoritatea sanitară

Chiftelele din carne vândute în Bulgaria de către gigantul suedez în domeniul mobilierului Ikea nu conţin carne de cal, a anunţat vineri Agenţia bulgară pentru securitate alimentară.

521 afișări
Imaginea articolului Chiftelele din carne vândute de Ikea în Bulgaria nu conţin carne de cal, anunţă autoritatea sanitară

Chiftelele din carne vândute de Ikea în Bulgaria nu conţin carne de cal, anunţă autoritatea sanitară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întreaga cantitate de chiftele din carne, congelate, disponibile în singurul magazin Ikea, la Sofia, a fost confiscată marţi, iar eşantioane au fost trimise la un laborator în Germania.

"Analiza nu a constatat prezenţa cărnii de cal, iar interdicţia vânzării chiftelelor din carne a fost anulată", se arată într-un comunicat.

În schimb, Bulgaria a stabilit, la 21 februarie, că exista carne de cal nedeclarată în lasagna cu sos bolognez retrase de la vânzare dintr-un magazin de distribuţie ce nu a fost nominalizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici