China acuză G7 de manipulare şi calomnie: „Ne vom apăra cu hotărâre suveranitatea naţională, securitatea şi interesele de dezvoltare”

  • China a denunţat luni o declaraţie comună a liderilor grupului G7 prin care atenţionează Beijingul cu privire la o serie de probleme.
  • Liderii G7 i-au reproşat Chinei că încalcă drepturile omului în regiunea musulmană din Xinjiang.
  • Ambasada Chinei a declarat că G7 ar trebui să facă mai multe lucruri care să conducă la promovarea cooperării internaţionale în loc să creeze artificial confruntări şi fricţiuni.
3582 afișări
Imaginea articolului China acuză  G7 de manipulare şi calomnie: „Ne vom apăra cu hotărâre suveranitatea naţională, securitatea şi interesele de dezvoltare”
China a denunţat luni o declaraţie comună a liderilor grupului G7 prin care atenţionează Beijingul cu privire la o serie de probleme, considerând că este o intervenţie gravă în afacerile interne ale ţării. China a cerut, de asemenea, grupului să înceteze să mai calomnieze China, relatează Reuters.
 
Liderii G7 i-au reproşat Chinei că încalcă drepturile omului în regiunea musulmană din Xinjiang şi au cerut Hong Kong-ului să păstreze un grad înalt de autonomie şi au subliniat importanţa păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwanului, subiecte extrem de sensibile pentru Beijing.
 
Ambasada Chinei la Londra a declarat că este foarte nemulţumită şi respinge cu vehemenţă menţiunile referitoare la Xinjiang, Hong Kong şi Taiwan. China susţine că faptele sunt denaturate şi vorbeşte despre „intenţiile sinistre ale câtorva ţări precum Statele Unite”.
 
China este o ţară iubitoare de pace, care pledează pentru cooperare, dar are şi părerile sale, a precizat ambasada.
 
„Afacerile interne ale Chinei nu trebuie amestecate, reputaţia Chinei nu trebuie calomniată şi interesele Chinei nu trebuie încălcate. Ne vom apăra cu hotărâre suveranitatea naţională, securitatea şi interesele de dezvoltare şi vom lupta cu hotărâre împotriva tuturor tipurilor de nedreptăţi şi sancţiunile impuse Chinei,” au adăugat oficialii chinezi.
 
Ambasada Chinei a declarat că G7 ar trebui să facă mai multe lucruri care să conducă la promovarea cooperării internaţionale în loc să creeze artificial confruntări şi fricţiuni.
 
„Îndemnăm SUA şi pe ceilalţi membri G7 să respecte faptele, să înţeleagă situaţia, să nu mai calomnieze China, să nu mai intervină în afacerile interne ale Chinei pentru că dăuneze intereselor Chinei."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici