Chipul lui Nelson Mandela pe noile bancnote puse în circulaţie în Africa de Sud - FOTO, VIDEO

Nelson Mandela este un simbol al Africii de Sud, iar autorităţile au decis să-i aducă un nou omagiu, imaginea acestuia apărând pe noile bancnote puse în circulaţie în această săptămână.

202 afișări
Imaginea articolului Chipul lui Nelson Mandela pe noile bancnote puse în circulaţie în Africa de Sud - FOTO, VIDEO

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noile bancnote de 10, 20, 50 şi 100 de ranzi sunt primele cu imaginea unei persoane de culoare, pe partea opusă fiind reprezentate cele cinci animale sălbatice caracteristice Africii - leul, bivolul, elefantul, rinocerul şi leopardul, scrie CNN.

"Moneda noastră este un simbol unic al spiritului naţiunii, mulţi dintre noi manevrând bancnotele zilnic. Rezerva Federală este mândră să-l onoreze astfel pe simbolul Africii de Sud şi pe primul preşedinte ales democratic", a declarat guvernatorul Rezervei Federale, Gill Marcus.

Mandela, câştigător al premiului Nobel pentru pace în 1993, a devenit primul preşedinte negru în 1994 după ce a stat 27 de ani în închisoare pentru campania sa împotriva regimului de apartheid.

Deşi nu a mai apărut în public în ultima perioadă, fostul preşedinte, acum în vârstă de 94 de ani, continuă să fie unul dintre cei mai iubiţi reprezentanţi ai Africii de Sud la nivel mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici