Cod galben de ploi şi ninsoare, în ţara vecină, Bulgaria

  • MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Bulgaria.
  • A fost emis cod galben pentru perioada 21 - 22 martie de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploi şi ninsoare.
  • În România este în vigoare o avertizare METEO de vreme rece, îar în zona sudică va ninge
109 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi ninsoare, în ţara vecină, Bulgaria

MAE a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria, cod galben de ploi şi ninsoare

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Bulgaria că, din ţara vecină, în perioada 21 - 22 martie 2021 o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploi şi ninsoare, fiind emis un cod galben. 

Codul galben priveşte căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Kârdjali şi Blagoevgrad, precum şi pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare în regiunile Smolyan, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune şi Sofia. Stratul de zăpadă format va avea maximum 20 cm.

Ministerul recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol.

În România este în vigoare o avertizare METEO de vreme rece, iar în zona sudică şi în Capitală se aşteaptă ploi şi ninsori

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici