Comisia Europeană discută săptămâna viitoare situaţia din România

Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta şi despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP.

1406 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană discută săptămâna viitoare situaţia din România

Comisia Europeană discută săptămâna viitoare situaţia din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA.

Viviane Reding consideră că situaţia politică din România reprezintă "un mare pericol" şi ar putea afecta progresele ţării spre o "integrare deplină" în Uniunea Europeană.

"Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani", a spus comisarul european, care se va întâlni miercuri cu ministrul român al Justiţiei.

Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue "câţiva ani" supravegherea statului de drept în România, "cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.

În plus, Reding a insistat pe necesitatea "unui angajament fiabil şi prin acţiuni concrete din partea Guvernului român pentru restabilirea statului de drept".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici