Compania de jocuri video Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari într-un proces de hărţuire sexuală şi discriminare de gen

Dezvoltatorul de jocuri video Riot Games, deţinută de Tencent Holdings, a anunţat că a acceptat să plătească 100 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv de discriminare pe bază de gen din 2018 intentat de statul California şi de actuale şi foste angajate, scrie Reuters.

405 afișări
Imaginea articolului Compania de jocuri video Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari într-un proces de hărţuire sexuală şi discriminare de gen

Compania a precizat că va plăti 80 de milioane de dolari membrilor acţiunii colective, care cuprinde toate femeile actuale şi foste angajate cu normă întreagă şi angajate temporare din California care au lucrat din noiembrie 2014 până în prezent.

O sumă suplimentară de 20 de milioane de dolari va fi plătită pentru onorariile avocaţilor şi diverse cheltuieli, a precizat Riot Games într-un comunicat.

"În efortul de a stimula transparenţa şi responsabilitatea continuă, Riot s-a angajat, de asemenea, ca procesele sale interne de raportare şi de echitate salarială să fie monitorizate de o terţă parte aprobată în comun de Riot şi de Departamentul pentru ocuparea echitabilă a forţei de muncă şi locuinţe din California timp de trei ani", a precizat compania.

Se aşteaptă o aprobare finală a acordului de către instanţă, cu o audiere aşteptată în lunile următoare, a adăugat declaraţia.

Procesul a fost intentat în noiembrie 2018 de fostele angajate Melanie McCracken şi Jess Negrón, care au invocat discriminarea de gen, precum şi hărţuire sexuală şi comportament necorespunzător la Riot Games, a relatat luni Washington Post. Acţiunea a fost urmată de două anchete conduse de agenţii ale statului California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
riot,
lol,
jocuri,
gen

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici