Conflict în interiorul Partidului Republican. Mike Pence a spus că rezultatele alegerilor din 2020 nu puteau fi schimbate şi că Trump "greşeşte"

  • Fostul vicepreşedinte Mike Pence a respins vineri în mod direct afirmaţiile false ale lui Donald Trump potrivit cărora ar fi putut cumva să anuleze rezultatele alegerilor din 2020, spunând că fostul preşedinte pur şi simplu "greşeşte".
  • Într-un discurs rostit în faţa unei adunări din Florida, Pence a abordat eforturile tot mai intense ale lui Trump din această săptămână de a promova falsa poveste că, în calitate de vicepreşedinte, ar fi avut puterea unilaterală de a-l împiedica pe preşedintele Joe Biden să preia funcţia.
  • Mike Pence şi Donald Trump ar putea fi rivali dacă cei doi vor dori să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024 din partea Partidului Republican.
2721 afișări
Imaginea articolului Conflict în interiorul Partidului Republican. Mike Pence a spus că rezultatele alegerilor din 2020 nu puteau fi schimbate şi că Trump "greşeşte"

"Trump se înşeală", a spus Pence. "Nu aveam dreptul să anulez alegerile".

Declaraţia lui Pence a marcat cel mai energic răspuns al său de până acum la adresa lui Trump, care şi-a petrecut perioada de după preşedinţie alimentând minciuna potrivit căreia campania din 2020 i-a fost furată. Şi vine în momentul în care Pence începe să pună bazele unei potenţiale candidaturi la preşedinţie în 2024, ceea ce l-ar putea pune în competiţie directă cu fostul său şef, care, de asemenea, încearcă o revenire, potrivit AP

Într-o declaraţie făcută marţi, Trump a spus că cei care investighează atacul din 6 ianuarie de la Capitoliu ar trebui în schimb să cerceteze "de ce Mike Pence nu a trimis înapoi voturile pentru recertificare sau aprobare". Iar duminică, el l-a atacat pe Pence, declarând în mod fals că "ar fi putut să anuleze alegerile".

Vicepreşedinţii joacă doar un rol ceremonial în numărarea voturilor din Colegiul Electoral, iar orice încercare de a interveni în numărarea voturilor ar fi reprezentat o încălcare extraordinară a legii şi un atac asupra procesului democratic.

Pence, în remarcile sale de vineri, a descris 6 ianuarie 2021 ca fiind "o zi neagră în istoria Capitoliului Statelor Unite" şi a încadrat acţiunile sale din acea zi ca fiind în conformitate cu datoria sa de conservator constituţional.

"Sincer, nu există o idee mai antiamericană decât ideea că o singură persoană ar putea alege preşedintele american", a adăugat el. "Conform Constituţiei, nu am avut dreptul să schimb rezultatul alegerilor noastre. Iar Kamala Harris nu va avea dreptul să anuleze alegerile atunci când îi vom învinge în 2024". Publicul a aplaudat replica lui Pence cum că republicanii îi vor învinge pe democraţi în viitoarele alegeri prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici