Coreea de Nord a lansat un "proiectil necunoscut". Seulul crede că a fost testată o rachetă balistică intercontinentală

  • Coreea de Nord a lansat miercuri un "proiectil necunoscut" care a părut să eşueze imediat după lansare, a declarat armata sud-coreeană.
  • Lansarea are loc după ce Statele Unite şi Coreea de Sud au avertizat că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să testeze o rachetă balistică intercontinentală(ICBM) la întreaga rază de acţiune pentru prima dată din 2017.
1534 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat un "proiectil necunoscut". Seulul crede că a fost testată o rachetă balistică intercontinentală

Proiectilul a fost lansat de pe un aerodrom din afara capitalei nord-coreene Phenian, a precizat Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud într-o declaraţie. "Se presupune că a eşuat imediat după lansare", a transmis într-un comunicat.

O sursă din cadrul Ministerului japonez al Apărării a calificat proiectilul drept o potenţială rachetă balistică, a relatat televiziunea publică japoneză NHK, potrivit Reuters

Aerodromul a fost locul mai multor lansări recente, inclusiv pe 27 februarie şi 5 martie. Coreea de Nord a declarat că acele teste au fost pentru dezvoltarea unor componente ale unui satelit de recunoaştere şi nu a identificat ce rachetă a folosit, dar Seulul şi Washingtonul au spus că au fost teste ale unui nou sistem ICBM.

Noul sistem ICBM, Hwasong-17, a fost prezentat la o paradă militară în 2020 şi a reapărut la o expoziţie de apărare în octombrie 2021.

Lansările din 27 februarie şi 5 martie nu au demonstrat întreaga rază de acţiune a rachetei, iar analiştii au spus că Nordul ar fi putut folosi doar o singură etapă a rachetei sau ar fi ajustat volumul de combustibil pentru a zbura la altitudini mai mici. Hwasong-17 ar fi cea mai mare rachetă intercontinentală a Coreei de Nord de până acum.

Coreea de Nord nu a mai testat o ICBM sau o bombă nucleară din 2017, dar a declarat că ar putea relua astfel de teste deoarece negocierile de denuclearizare cu Statele Unite sunt în impas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici