Coreea de Nord interzice participarea străinilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola

Coreea de Nord a interzis participarea cetăţenilor străini la Maratonul de la Phenian din aprilie, din cauza temerilor legate de virusul Ebola, relatează Bloomberg în pagina electronică.

10412 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord interzice participarea străinilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola

Coreea de Nord interzice participarea străinilor la Maratonul de la Phenian, din cauza Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost informaţi de partenerii noştri din Coreea de Nord că nici un atlet străin - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea să participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anunţat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours, citat de Bloomberg. O altă companie specializată în excursii în Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea că străinii nu vor putea participa la maraton din cauza restricţiilor legate de epidemia de Ebola.

Coreea de Nord a interzis accesul cetăţenilor străini pe teritoriul său în octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola. De asemenea, Phenianul a impus măsuri riguroase de carantină pentru cetăţenii nord-coreeni care se întorc din străinătate.

Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola începând din decembrie 2013, însă până în prezent nu a fost raportat nici un caz în Coreea de Nord.

Koryo Tours a afirmat că i s-a spus să nu anuleze excursiile programate pentru martie, deşi nu este clar când vor fi redeschise graniţele nord-coreene pentru turiştii străini. Young Pioneer Tours se aşteaptă ca frontierele să fie redeschise în următoarele săptămâni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici