Corespondentul în Rusia al unui cotidian polonez a fost arestat în Crimeea

Corespondentul cotidianului polonez Gazeta Wyborcza în Rusia, Waclaw Radziwinowicz, a fost arestat sâmbătă în Crimeea de funcţionari ai SFB (Serviciul federal de securitate al Federaţiei Ruse), a anunţat cotidianul citat de AFP.

524 afișări
Imaginea articolului Corespondentul în Rusia al unui cotidian polonez a fost arestat în Crimeea

Corespondentul în Rusia al unui cotidian polonez a fost arestat în Crimeea (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Radziwinowicz este în Crimeea pentru a transmite de la evenimentele care marchează împlinirea a 70 de ani de la deportarea tătarilor din Crimeea de către Stalin, o tragedie a cărei memorie a fost reanimată după alipirea, în martie, a peninsulei ucrainene la Rusia.

Potrivit secretarului de redacţie al cotidianului, Roman Imielski, care a reuşit să îl contacteze pe jurnalist la telefon, Radziwinowicz nu ştie de a fost arestat.

"Se pare că nu va fi eliberat rapid. Autorităţile Rusiei vor fără îndoială să îl împiedice pe Radziwinowicz să transmită de la ceremoniile (ce comemorează) deportarea celor 200.000 de tătari din Crimeea în Asia Centrală", a scris el pe site-ul de Internet al cotidianului.

Potrivit lui, Radziwinowicz avea toate autorităţile necesare pentru a-şi desfăşura munca de jurnalist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici