Corlăţean, la o întâlnire cu comisarul european Fule: România rămâne un promotor al extinderii UE

Bucureştiul rămâne "un promotor activ" al extinderii Uniunii Europene, i-a transmis ministrul de Externe, Titus Corlăţean, comisarului european Stefan Fule, în cadrul unei întrevederi care a avut loc, joi, la New York, în marja celei de-a 68-a Adunări Generale a ONU.

92 afișări
Imaginea articolului Corlăţean, la o întâlnire cu comisarul european Fule: România rămâne un promotor al extinderii UE

Corlăţean, la o întâlnire cu comisarul european Fule: România rămâne un promotor al extinderii UE (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost cooperarea regională în Europa de Sud-Est - cu accent asupra deţinerii de către România a Preşedinţiei în exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) -, stadiul şi perspectivele procesului de extindere a Uniunii Europene şi Parteneriatul Estic, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

În cadrul discuţiei, şeful diplomaţiei române a subliniat "importanţa cooperării regionale pentru identificarea şi implementarea de proiecte care să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre ţările regiunii, precum şi la dezvoltarea pe ansamblu a Europei de Sud-Est".

Au fost trecute în revistă ultimele evoluţii legate de procesul de extindere, prilej cu care ministrul Titus Corlăţean a subliniat că Bucureştiul rămâne "un promotor activ al perspectivei europene a statelor care au voinţa şi capacitatea de a îndeplini criteriile de aderare la UE".

Tot joi, şeful diplomaţiei române a avut mai multe întrevederi cu omologi din Africa, accentul fiind pus pe relaţiile economice.

Titus Corlăţean i-a transmis ministrului afacerilor externe şi al cooperării al Republicii Islamice Mauritania, Ahmed Ould Teguedi, interesul României pentru "redinamizarea relaţiilor de cooperare în domeniul economic, identificarea de noi modalităţi de stimulare a investiţiilor reciproce, precum şi disponibilitatea operatorilor economici români de implicare în realizarea unor proiecte economice majore în Mauritania".

Potrivit MAE, oficialul român a evidenţiat facilităţile pe care le oferă Bucureştiul investitorilor străini şi sectoarele economice unde România beneficiază de expertiză şi avantaj comparativ în regiune.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a avut, joi, o întâlnire cu Kasiviswanathan Shanmugam, ministrul afacerilor externe al Republicii Singapore, deţinător şi al portofoliului justiţiei.

Printre subiectele abordate a fost amintit şi cazul fostului consul român la Singapore, părţile informându-se asupra stadiului desfăşurării procedurilor judiciare cu accentuarea ideii, de ambele părţi, că justiţia trebuie să îşi urmeze cursul, fără niciun fel de ingerinţe şi cu respectarea deplină a independenţei exercitării actului de justiţie, informează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici