Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen"

  • Mumbai are o populaţie de 20 milioane locuitori
  • 99% din paturile de spital din Mumbai sunt ocupate în acest moment
  • Peste 35 de mii de cazuri de COVID-19 au fost raportate oficial de autorităţile oraşului indian
26830 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen"

Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi la un tub de oxigen"

Autorităţile din oraşul indian Mumbai, cu o populaţie de circa 20 de milioane de suflete, se confruntă cu o criză fără precedent. Epidemia de coronavirus a dus sistemul de sănătate pe marginea prăpastiei, iar doctorii nu ştiu cum să o scoată la capăt.
 
Guardian scrie că sistemul sanitar din Mumbai a ajuns la limita colapsului din cauza numărului mare de bolnavi de coronavirus - circa 35.000 indică unele surse din India.
 
Spitalele din Mumbai sunt supra-aglomerate, iar doctorii trebuie să pună câte doi pacienţi într-un pat ori chiar să conecteze câte doi pacienţi la acelaşi tub de oxigen, scrie cotidianul britanic.
 
"Volumul şi mai ales densitatea populaţiei din Mumbai face extrem de dificilă această situaţie", a spus Manish Shetty, doctor la spitalul Guru Nanak.
 
Întreg statul Maharashtra are aproximativ 60.000 cazuri de pacienţi cu COVID-19 şi a înregistrat 1.695 decese până acum. Mumbai este şi cel mai mare oraş al Indiei.

TRANSFORMA STADIONUL ŞI PLANETARIUL ÎN SPITALE DE CAMPANIE

Autorităţile locale lucrează la transformarea stadionului din Mumbai într-un spital de campanie cu 600 de paturi, dar şi la transformarea planetariului într-unul cu 300 paturi, mai scrie The Guardian.
 
Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, epidemiologii transmit că luna iunie va aduce sezonul musonic, dar şi posibile focare de febră Dengue, malarie şi lepră. Numai anul trecut, India a înregistrat 67.000 cazuri de febră Dengue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici