COSTUL catastrofelor naturale din 2012

Costul total al catastrofelor naturale din lume ar urma să atingă suma de 160 de miliarde de dolari în 2012 (aproximativ 122 de miliarde de euro), apreciază asigurătorul german Munich Re într-un studiu publicat joi.

376 afișări
Imaginea articolului COSTUL catastrofelor naturale din 2012

COSTUL catastrofelor naturale din 2012: La câte miliarde de dolari a fost estimat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anul trecut, catastrofele naturale din lume au cauzat, în total, pierderi de aproximativ 160 de miliarde de dolari şi aproximativ 65 de miliarde de dolari pierderi asigurate", a precizat Munich Re într-un comunicat.

Aceste date sunt inferioare pagubelor-record constatate în 2011, an marcat de tsunamiul din Japonia, un an în timpul căruia sectorul asigurărilor a acoperit cu suma de 119 miliarde de dolari pagubele rezultate în urma unui mare număr de cutremure şi inundaţii, potrivit asigurătorului german.

În 2012, "67% dintre pierderile totale şi 90% dintre pierderile asigurate sunt imputabile Statelor Unite", a precizat Munich Re.

Cele mai importante pierderi din 2012 au fost provocate de uraganul Sandy, reprezentând aproape 25 de miliarde de dolari de acoperit de către sectorul asigurărilor, se subliniază în comunicat.

Nivelul "ridicat al pagubelor legate de catastrofe din Statele Unite au arătat că este important să fie susţinute eforturi în materie de prevenire a pagubelor", comentează Torsten Jeworrek, patronul Munich Re.

"Ar fi posibil ca anumite regiuni, ca New York-ul, că fie dotate cu o mai bună protecţie împotriva efectelor furtunilor. Acest lucru ar fi rezonabil din punct de vedere economic, iar asigurătorii ar putea să ţină cont, în preţul lor, de o expunere mai mică la pagube", a adăugat el.

În noiembrie, asigurătorul german a apreciat expunerea sa la "aproximativ 500 de milioane de euro", după trecerea devastatorului uragan Sandy peste Coasta de Est a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici