COVID-19. De unde provine denumirea bolii care a trimis 3 miliarde de oameni în izolare

  • Coronavirusul din China a primit un nume oficial: COVID-19.
  • Numele vine de la expresia „coronavirus disease that was discovered in 2019”
  • Virusul primise denumirea temporară de „2019-nCoV”
12485 afișări
Imaginea articolului COVID-19. De unde provine denumirea bolii care a trimis 3 miliarde de oameni în izolare

Cercetătorii au găsit numele oficial pentru coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a făcut publică denumirea oficială a coronavirusului din China: COVID-19. Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019” (trad. „boala declanşată de coronavirus care a fost descoperită în 2019”).

OMS are câteva reguli în ceea ce priveşte denumirea oficială a acestor boli. Numele nu trebuie să includă zone geografice, nume de persoane, denumiri de animale sau de mâncare sau orice referinţă la vreo cultură sau industrie anume.

Oficialii au dorit ca denumirea pentru coronavirus să fie la fel de simplă şi descriptivă ca şi SARS, „Severe Acute Respiratory Syndrome”,(trad, - Sindromul Respirator Acut Sever). 

Organizaţia Mondială a Sanătaţii stabilise anterior, pentru coronavirus, denumirea temporară de „2019-nCoV”.

Virusul apărut în China afectează zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei. Este vorba, printre altele, despre febră ridicată şi dificultate mare în a respira. Această familie de viruşi afectează, de obicei, animalele. Numele de coronavirus vine de la asemănarea lor, datorită „ţepilor” care ies din membrană, cu coroana soarelui. 

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locuitori.

Experţii spun că noul virusul este mai puţin fatal decât SARS, dar are un potenţial mai mare de răspândire.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici