CRIZA BENZINEI se agravează în SUA: Carburanţii vor fi raţionalizaţi în New Jersey

Guvernatorul din New Jersey (nord-estul SUA) a dispus raţionalizarea benzinei începând de sâmbătă într-o parte a statului, în lipsă de suficienţi carburanţi după trecerea Uraganului Sandy.

945 afișări
Imaginea articolului CRIZA BENZINEI se agravează în SUA: Carburanţii vor fi raţionalizaţi în New Jersey

Benzina va fi raţionalizată în New Jersey, a anunţat guvernatorul

În zilele pare, numai maşinile cu număr de înmatriculare par vor putea fi alimentate, iar în zilele impare va fi invers, a decis guvernatorul Chris Christie.

Măsura va intra în vigoare în 12 comitate începând de sâmbătă la prânz (18.00, ora României), până când situaţia se va ameliora, a precizat el într-un comunicat.

"Este imperativ ca familiile noastre să poată avea acces la produse de primă necesitate, cum ar fi benzina", a declarat Christie. Această măsură, a adăugat el, "va scădea tensiunea în staţiile care sunt încă deschise".

În ultimele zile, cozi lungi de aşteptare s-au format în New Jersey în faţa staţiilor de benzină deschise. Unii şoferi au relatat că au fost nevoiţi să aştepte timp de opt ore pentru a-şi umple rezervoarele.

Potrivit cotidianului local Star Ledger, 80 la sută din staţiile de benzină sunt închise din cauza problemelor de aprovizionare în nordul New Jersey, statul cel mai afectat de Uraganul Sandy.

Lipsa de benzină a fost resimţită şi în statul New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici