Cum a ajuns Cehia model european pentru redeschidere. Planul punct cu punct de ridicare a carantinei este studiat şi de britanici

  • Cehia, ţară cu o populaţie de puţin peste 10 milioane oameni, a declarat 7.408 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus
  • 221 de decese au fost raportate de autorităţile de la Praga
  • Cehia a început relaxarea măsurilor de carantină încă de la 20 aprilie
3602 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Cehia model european pentru redeschidere. Planul punct cu punct de ridicare a carantinei este studiat şi de britanici

Cum a ajuns Cehia model european pentru redeschidere. Planul punct cu punct de ridicare a carantinei este studiat şi de britanici

Ţară cu 10 milioane de locuitori şi 7.408 cazuri pozitive de coronavirus, Cehia a început relaxarea măsurilor privind starea de urgenţă încă de acum o săptămână. Această ţară a devenit un model inclusiv pentru autorităţile britanice, care studiază planul în cinci paşi pus la punct de Praga. Potrivit The Guardian, guvernul condus de Boris Johnson ar putea încerca să "împrumute" planul cehilor, încurajaţi fiind de faptul că ridicarea măsurilor restrictive în Cehia nu a venit la pachet cu un nou val de îmbolnăviri.
 
Cehia a închis la data de 11 martie toate şcolile şi magazinele neesenţiale, precum şi accesul cetăţenilor străini. Totodată, în Cehia au fost interzise adunările şi evenimentele publice.
 
La 15 aprilie, autorităţile de la Praga au prezentat un draft al redeschiderii, iar primele relaxări au fost consemnate pe 20 aprilie.
 
Mai întâi, cehii au primit permisiunea de a ieşi din casă pentru a practica activităţi sportive, cu condiţia ca ei să păstreze 2 metri distanţă faţă de ceilalţi. De asemenea, unele terenuri nu tenis şi golf, precum şi unele locaţii indoor dedicate sportului au fost redeschise.
 
La 20 aprilie, în Cehia s-au redeschis magazinele mici din afara mallurilor, reprezentanţele auto şi pieţele în aer liber. De astăzi, în Cehia au fost redeschise sălile obişnuite de fitness şi şcolile auto.
 
În fazele ulterioare ale planului de redeschidere se regăsesc redeschiderea restaurantelor, a frizeriilor şi saloanelor, dar şi a mallurilor.
 
PLANUL CEHIEI PENTRU REDESCHIDERE
 
20 APRILIE
 
*Magazine mici/artizanale din afara mallurilor
*Pieţe în aer liber
*Reprezentanţe auto
*Se permit căsătoriile cu până la 10 invitaţi
 
27 APRIILE
 
*Magazine cu suprafaţă până în 2.500 metri pătraţi
*Şcolile auto
*Sălile de fitness - vestiarele şi duşurile rămân închise
*Bibliotecile şi librăriile
*Grădinile zoologice şi botanice
*Bisericile au dreptul să oficieze slujbe cu până la 15 persoane prezente
 
11 MAI
 
*Magazinele din malluri
*Magazinele de peste 2.500 metri pătraţi
*Frizerii, coaforuri şi saloane de masaj
*Terasele restaurantelor şi cafenelelor
*Muzee, galerii de artă
 
25 MAI
 
*Restaurante, baruri, cafenele
*Hoteluri
*Taxiuri
*Teatre
*Saloane de tatuaje

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici