CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: Stare de urgenţă în San Bernardino. Mai mulţi răniţi/ Scurgeri de gaze şi incendii/ E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani | VIDEO

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunţă Institutul de Geofizică din SUA (USGS). Autorităţile din Statele Unite au anunţat că au fost înregistrate mai multe scurgeri de gaze şi incendii, iar mai multe persoane au fost rănite. Seismul produs vineri este cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani, relatează BBC şi Reuters.

14074 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: Stare de urgenţă în San Bernardino. Mai mulţi răniţi/ Scurgeri de gaze şi incendii/ E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani | VIDEO

BREAKING Cutremur major cu magnitudinea de 7,1 grade produs în California, la doar o zi după un alt seism puternic în zonă

UPDATE: Stare de urgenţă decretată în provincia San Bernardino din California, în urma cutremurului

Guvernatorul statului american California, Gavin Newsom, a anunţat sâmbătă că a decretat stare de urgenţă pentru provincia San Bernardino, în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter produs în zonă, relatează CNN.

Starea de urgenţă este încă în vigoare şi în provincia Ridgecrest, în urma seismului cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter produs joi.

Guvernatorul a cerut acordarea de asistenţă guvernamentală cetăţenilor din San Bernardino şi le-a cerut serviciilor de urgenţă să fie pregătite în vederea producerii unor alte cutremure în următoarele zile.

De asemenea, Gavin Newsom a cerut amplasarea unor centre de adăpost pentru cetăţenii ale căror locuinţe au fost afectate grav de incendii.

UPDATE: Cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani

Mai multe persoane au fost rănite, dar momentan nu au fost înregistrate decese în urma cutremurului major, produs la o zi după un alt cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter în aceeaşi zonă.

Seismul produs vineri este cel mai puternic înregistrat în statul american California în ultimii 20 de ani.

Serviciile de urgenţă acţionează pentru stingerea mai multor incendii şi autorităţile lucrează pentru repunerea în funcţiune a alimentării cu electricitate în mai multe zone.

„Avem incendii, avem scurgeri de gaze, avem mai multe persoane rănite, avem pene de curent. Gestionăm situaţia cât de bine putem”, a declarat Peggy Breeden, primarul oraşului Ridgecrest.

Departamentul de Pompieri din San Bernardino a transmis că „daunele sunt mai semnificative decât la cutremurul din ziua anterioară”.

„Mai multe scurgeri de gaze au fost detectate în zonele Trona şi Argus. Pompierii au remediat situaţia unde a fost posibil şi au evacuat cetăţenii din locuinţe unde scurgerile de gaze sunt încă active”, au transmis reprezentanţii Departamentului de Pompieri prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Cutremurul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California, la o zi după un cutremur de 6,4 grade tot în această zonă.

Epicentrul cutremurului a fost la 17 kilometri de oraşul Ridgecrest, la 138 de kilometri de Bakersfield şi la 202 kilometri de Los Angeles, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), care a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri.

 

 

 

Autorităţile au anunţat că momentan nu este clar câte persoane au fost rănite în stat sau care este nivelul pagubelor materiale.

Seismologul Lucy Jones a transmis că există posibilitatea producerii unor alte cutremure în următoarea perioadă.

„Este o serie de cutremure. Încă în desfăşurare. Fiecare cutremur creşte posibilitatea producerii unui alt cutremur”, a declarat seismologul, menţionând că există o şansă de 10% de producere a unui alt seism în următoarea săptămână.

 

 

 

Seismul a fost resimţit până la Las Vegas, cât şi în nordul Mexicului, informează agenţia The Associated Press.

 

 

 

Taguri:
sua,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici