Date ale clienţilor unor lanţuri hoteliere din Statele Unite au fost sustrase de hackeri - CNN

White Lodging - o companie care gestionează francize ale hotelurilor Hilton, Marriott, Sheraton şi Westin - a fost vizată, în 2013, de atacuri informatice care le-au permis hackerilor să aibă acces la date despre cardurile clienţilor, dezvăluie un expert, Brian Krebs.

69 afișări
Imaginea articolului Date ale clienţilor unor lanţuri hoteliere din Statele Unite au fost sustrase de hackeri - CNN

Date ale clienţilor unor lanţuri hoteliere din Statele Unite au fost sustrase de hackeri - CNN (Imagine: Shutterstock)

Surse din industria bancară au constatat fraude privind date ale unor carduri utilizate la hoteluri Marriott, a explicat Krebs, citat de CNN.

Potrivit surselor citate, au fost vizaţi clienţi ai unor hoteluri din Austin, Chicago, Denver, Los Angeles, Louisville şi Tampa.

Compania White Lodging, cu sediul în Merrillville (Indiana), a confirmat că au existat unele probleme, fără însă a oferi detalii.

"O investigaţie este în curs de desfăşurare; vom furniza informaţiile când acestea vor fi disponibile", a comunicat White Lodging.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici