Decizia luată de vecinii bulgari pentru a bloca accesul imigranţilor

  • Guvernul Bulgariei a anunţat, luni seară, trimiterea a 350 de militari la frontiera cu Turcia.
  • Decizia a fost luată pentru a sprijini Poliţia de frontieră în contextul creşterii numărului imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.
2845 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de vecinii bulgari pentru a bloca accesul imigranţilor

Decizia luată de vecinii bulgari pentru a bloca accesul imigranţilor

Guvernul Bulgariei a anunţat, luni seară, trimiterea a 350 de militari la frontiera cu Turcia, pentru a ajuta Poliţia de frontieră în contextul creşterii numărului imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

"Începând de luni, au fost mobilizaţi militari la frontiera bulgaro-turcă pentru a susţine Poliţia de frontieră. Sunt 350 de militari, cu 40 de unităţi de echipament", a declarat ministrul bulgar al Apărării, Gheorghi Panaiotov, citat de cotidianul Le Figaro.

În cursul acestui an, autorităţile bulgare au capturat peste 6.500 de imigranţi clandestini, în principal afgani, care încercau să ajungă în spaţiul Uniunii Europene.

Bulgaria a construit gard pe segmentul frontierei cu Turcia, dar în unele zone bariera de sârmă ghimpată este avariată.

În august, Parlamentul de la Sofia a decis mobilizarea a 400-700 de militari la frontierele cu Turcia şi Grecia pentru intensificarea măsurilor de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici