Demisie în conducerea Amazon, în semn de protest. Motivul din spatele deciziei lui Tim Bray. Era „cel mai bun loc de muncă”

  • Tim Bray, vicepreşedinte al Amazon şi un inginer cu experienţă în cadrul diviziei de cloud computing a companiei, a anunţat într-o postare pe blogul personal că a demisionat.
  • Decizia a venit în semn de protest faţă de concedierea unor angajaţi care au contestat felul în care erau trataţi angajaţii din depozitele Amazon.
961 afișări
Imaginea articolului Demisie în conducerea Amazon, în semn de protest. Motivul din spatele deciziei lui Tim Bray. Era „cel mai bun loc de muncă”

Demisie în conducerea Amazon, în semn de protest. Motivul din spatele deciziei lui Tim Bray. Era „cel mai bun loc de muncă”

Bray, care a lucrat în Vancouver, a renunţat la un salariu anual de peste un milion de dolari, scrie Time.com, iar în postarea sa a scris că pleacă de la „cel mai bun loc de muncă pe care l-am avut vreodată”.

Amazon a luptat împotriva răspândirii cazurilor de coronavirus în reţeaua sa de logistică, dar a fost intens criticată pentru că nu a făcut suficient pentru a ţine depozitele în siguranţă.

Mai multe grupuri de angajaţi din unităţile Amazon din toată ţara au protestat faţă de măsurile luate. Doi angajaţi au fost concediaţi în acest context, iar compania a transmis că decizia a fost luată pentru că aceştia au încălcat politica corporativă care le interzicea să vorbească în public despre probleme interne.

Bray, unul dintre semnatarii scrisorii deschise prin care se cerea ca Amazon să facă mai mult pentru combaterea schimbărilor climatice, scrie în postarea sa că a contestat decizia de concediere a celor doi angajaţi şi că rămânerea în funcţia pe care o deţinea ar fi însemnat „susţinerea unor acţiuni pe care le dispreţuiesc. Aşa că mi-am dat demisia”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici